Jämför matpriser!
Bli medlem gratis
Textstorlek:

Brämhults satsar på äpplejuice

Så här skriver Brämhults i ett pressmedelandet om den nya juicen med nypressade äpplen:

Brämhults har en sprillans ny fruktpress. Nu lanserar det lilla juiceföretaget nypressade äpplen, något som de är ensamma om i Sverige att erbjuda året runt.

- Äpple är en av svenska folkets favoritsmaker. Äntligen kan vi erbjuda nypressade äpplen året runt, säger Johan Kikas, marknadschef på Brämhults.

Brämhults använder de äpplen som de anställda tycker är godast för säsongen. Oftast kommer de från norra Europa. Pink Lady, Jonagold, Granny Smith är några exempel på äppelsorter.

- Eftersom vi pressar olika äppelsorter beroende på säsong kommer självklart juicen att variera lite i smak över året, precis som vår apelsinjuice. För oss är det ett äkthetstecken, att vi har färsk frukt och inget annat, säger Johan Kikas, marknadschef på Brämhults.

Idag pressas 350 ton citrus och 35 ton morötter varje vecka, året runt i presseriet i Brämhult utanför Borås. Precis som vid citrus- och morotspressningen kommer äppelresterna som blir över efter pressning att gå till biogasframställning, jordförbättringsmedel och djurfoder.

- Äpple blir en ny smak för kossorna i Västergötland, konstaterar Johan Råsberg, kvalitets- & miljöchef på Brämhults.

Brämhults nypressade äpplen finns i butik från september. Precis som övriga juicer från Brämhults har den kort hållbarhet (18 dagar).